Sunday, July 17, 2016

" ေဒါက္တာ နွင့္ ေပါင္မုန္႔တလံုး "

" ေဒါက္တာ နွင့္ ေပါင္မုန္႔တလံုး "

ေဒါက္တာ  တေယာက္ အလုပ္ရႈပ္ေနသည္။
ျမန္မာျပည္တြင္ ထြက္ေပၚလာေတာ့မည္ ထူးျခားအံ့ဖြယ္
တီထြင္ဆန္းသစ္မႈႀကီးတခု အတြက္ စိတ္ေရာ ကိုယ္ေရာ
အနားမေပးပဲ အားသြန္ခြန္စိုက္အလုပ္လုပ္ေနေသာေၾကာင့္ျဖစ္၏။
လူသာမာန္ မည္သူမ်ွ မေတြးမႀကံ၀ံ့ေသာ မဟာ့ မဟာ မဟာ စမ္းသပ္
တီထြင္ဖန္တီးမႈႀကီး မၾကာမီ ျမန္မာျပည္တြင္အသက္၀င္ေတာ့ေပမည္။

ေဒါက္တာဟူသည္မွာလည္း မိမိအမည္ရင္းမဟုတ္ေခ်။
ေဖ့ဘုတ္တခြင္တြင္ မည္သူ စေခၚလိုက္သည္ မမွတ္မိ။
ေဒါက္တာမွ ေဒါက္တာ ျဖစ္ကုန္ၾကၿပီ။ထားေတာ့ အမည္ကိစၥ။
ယခု အဓိကအေၾကာင္းအရာမွာ ေဒါက္တာတီထြင္ဖန္တီးမည့္
အံ့အားသင့္ဖြယ္ ျမန္မာျပည္၏ စမ္းသပ္တီထြင္မႈႀကီး။

တီထြင္ ဖန္တီးမည့္အရာမွာ ကုန္ေစ်းနႈန္းအၿမဲႀကီးမားေနသည့္
ျမန္မာနိုင္ငံေန  ျမန္မာျပည္သူတို႔ အက်ိဳးျဖစ္၍ စားေသာက္စရိတ္
သက္သာေစရန္အတြက္ စားေသာက္ကုန္ ေပါင္မုန္႔မ်ား
တီထြင္ဖန္တီး ထုတ္လုပ္ျခင္းျဖစ္သည္။ဤ အစီအစဥ္ေၾကာင့္
တရက္ တရက္ ဆန္ ဆီ  ဟင္းအမယ္ စရိတ္ႀကီးေသာ ျမန္မာျပည္သူတို႔ ထမင္းစားစရာ မလိုေတာ့ေခ် ။ေဒါက္တာ၏ ေပါင္မုန႔္ကို
နံနက္တလံုး ေန႔လည္တလံုး စားရံုမ်ွျဖင့္ ထမင္းစားသည္ထက္ပိုမိုေသာ အာဟာရ နွင့္ စြမ္းအင္အျပည့္ျဖင့္ ေန႔တိုင္း
ေနထိုင္အလုပ္လုပ္ အသက္ရွင္နိုင္ၾကေပေတာ့မည္။

သံုးနွစ္လံုးလံုး ေဒါက္တာ ႀကိဳးစားခဲ့သမ်ွ ယခု ၂၀၁၆ ခုနွစ္
ဇြန္လတြင္ အၿပီးသတ္ ကုန္ေခ်ာ ထုတ္လုပ္ၿပီးစီး၍
စမ္းသပ္စားေသာက္ရန္ ေဖ့ဘုတ္မွ မိတ္ေဆြမ်ား |သတင္းဌာနမ်ား | ဂုဏ္သေရရွိလူႀကီးမ်ား ကိုလည္း
ဖိတ္ထားၿပီးေခ်ၿပီ။မိတ္ေဆြမ်ားလည္း တဖဲြဖြဲ ေရာက္ရွိ
ေနရာယူၿပီးေသာ အခါ ေဒါက္တာ ဆန္းသစ္တီထြင္
ဖန္တီးထားသည့္ အဖိုးနႈန္းသက္သာေသာ
ေပါင္မုန္႔မ်ားကိုလည္း တေယာက္ခ်င္းစီ၏
အေရွ႕တြင္ တည္ခင္းဧည့္ခံထားၿပီးေပၿပီ။ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ရွိ
နာမည္ႀကီးေပါင္မုန္႔ဆိုင္မ်ား ငုပ္တုပ္ေမ့မည့္ အရသာမ်ိဳးျဖစ္မည္ဟု
ေဒါက္တာမစားဖူးေသာ္လည္း သိၿပီးသား။အရသာေကာင္းကို
မိတ္ေဆြမ်ားအား ဦးဦးဖ်ားဖ်ား စားေစၿပီးမွသာ ေဒါက္တာ
စားသင့္သည္ဟု ခံယူထားသည္ မဟုတ္ေလာ ။

ေဒါက္တာ စင္ျမင့္ေပၚမွေန၍ ဧည့္ပရိတ္သတ္မ်ားအား
ေပါင္မုန္႔အေၾကာင္းကိုရွင္းလင္းေျပာျပေနစဥ္
သတင္းေထာက္မ်ားမွလည္း ေမးခြန္းေမးျမန္းေလ၏။

သတင္း   >>>>

ဟုတ္ကဲ့ မဂၤလာပါ ေဒါက္တာ။ေပါင္မုန္႔ေစ်းနႈန္းေလး
သိပါရေစ။ေနာက္တခုက ေပါင္မုန္႔ရဲ႕ ကုန္ၾကမ္းေလးက
ဘာလဲ ရွင့္္ ။သတင္းၾကားထားတာက
ဂ်ံဳကို လံုး၀သံုးမထားဘူးဆိုေတာ့ အားလံုးလည္း
စိတ္၀င္စားတယ္ေပါ့ေနာ္။ အဲဒါေလးသိပါရေစ။

ေဒါက္တာ >>>>

ေအာ္ ဟုတ္ကဲ့ မဂၤလာပါခင္မ်။
ေပါင္မုန္႔ေစ်းနႈန္းက ျမန္မာေငြ က်ပ္ ငါးဆယ္ပါ။
နံနက္တလံုး ေန႔လည္တလံုး စားသံုးစရိတ္ ေငြတရာသာ
ကုန္က်ရံုနဲ႔ ထမင္းစားတာထက္ ပိုၿပီး အဟာရျပည့္
စရိတ္သက္သာတာေၾကာင့္ ျမန္မာေတြ ထမင္းစားစရာ
မလိုေတာ့ပါဘူး။ကုန္ေစ်းနႈန္း ႀကီးလြန္းလွတဲ့ ဒီနိုင္ငံမွာ
ျပည္သူေတြ ထမင္းစားစရာ မလိုေတာ့ေအာင္
ေဒါက္တာ တီထြင္ဖန္တီးတာပါ။

ေပါင္မုန္႔ ကုန္ၾကမ္းကေတာ့ ေခြးလ်ားသီး ပဥၥငါးပါးနဲ႔
ျမန္မာျပည္ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕က ေပါမ်ားလွတဲ့ အမိႈက္ပံုေတြပါပဲ။
ဒါေတြကို ေဒါက္တာရဲ႕ သိပၸံပညာ ေဆးပညာ စားေသာက္ကုန္
ဖန္တီးမႈပညာ ဒါေတြေပါင္းစပ္ၿပီး စြမ္းအားျပည့္ အဟာရျပည့္
ေပါင္မုန္႔ေတြ အေနနဲ႔ အသြင္ေျပာင္းလဲ တီထြင္ဖန္တီးထားတာပါ။

ေခြးလ်ားသီးဟာလည္း ေဒါက္တာရဲ႕ တီထြင္မႈ ေအာက္မွာ
ျပားျပား၀ပ္ၿပီး သကာလ မယားနိုင္ေတာ့ဘဲ အဟာရ ျပည့္၀တဲ့
ဗီတာမင္ အျပည့္အျဖစ္ ေျပာင္းလဲသြားပါတယ္။

လူတကာ စြန္႔ပစ္တဲ့ အမိႈက္နဲ႔ အဆိ္ပ္မိေခြးေသေကာင္
ေၾကာင္ ႂကြက္ တီေကာင္ အေသ အပုပ္ ဖိနပ္ျပတ္
ပလက္စတစ္အိပ္ ထမင္းသိုး ဟင္းသိုး စတာေတြဟာလည္း
ေဒါက္တာရဲ႕ ေဆးပညာနဲ႔ သိပၸံ ပညာေအာက္မွာ
အရသာ ရွိလွတဲ့ ေပါင္မုန္႔ေတြ ျဖစ္ကုန္ပါၿပီ။
စားၾကည့္ပါ ခင္မ်။အရသာလည္း ထိ္ပ္တန္း အရသာပဲ
မဟုတ္လား ...???

ေဒါက္တာ၏ ေျဖၾကားမႈ အဆံုး ေပါင္မုန္႔စားေသာက္ေန၍
အရသာ ေကာင္းလွေၾကာင္း ယေန႔မွစ၍ ထမင္းမစားေတာ့ဟု
ႀကံဳးဝါးေနသူမ်ား ပါးစပ္ အေဟာင္းသားျဖင့္
        ဟာ
ဟင္       အယ္
ေဟာေတာ့
အမေလး ဒုကၡပဲ  နွစ္လံုးေတာင္စားမိၿပီ
...............................................
......................
..........
အစရွိသည့္ အာေမဋိတ္ သံ အသီးသီးျဖင့္
ဆူညံပြက္ေလာရိုက္သြားေလရာ ေဒါက္တာလည္း
အိိပ္မက္မွ လန္႔နိုးေလေတာ့သည္။

မ်က္နွာသစ္  သြားတိုက္၍ နံနက္စာ စားေသာက္ရန္
စားပြဲတြင္ ထိုင္ေလရာ စားစရာကား  ေကာ္ဖီနွင့္ ေပါင္မုန္႔ ။
ေဒါက္တာလည္း ေကာ္ဖီကို စြပ္ခနဲ အလ်င္အျမန္ေမာ့၍
ေပါင္မုန္႔ကိုေတာ့ လက္ဖ်ားနွင့္ပင္မထိပဲ ထမင္းစားခန္းမွ
ခပ္သြက္သြက္ လ်င္ျမန္စြာ ထြက္ခဲ့ ေလေတာ့သည္ တကား ...
......................................................................,.............,............................................................,...................................
..........................................................................................

                                              ေမာင္သုခ
                                       (22-JUN-2016)

No comments:

Post a Comment